NUFFNANG

FOLLOW ME

- Kisah Baby -

Saturday, September 25, 2010 0 Comments A+ a-

Dah dua hari ker tak hapdate belog?
Rasanya la kowt..... =)
Macam limablastahun jek tak hapdate.. ngeeee

Oke.. post kali ini mau cerita tentang baby dalam perut ai.
Perkembangan, Penguncupan, Pergerakan, Pemberatan, dan Kegumukan ai. =D

Hahah, perkataan² di atas adalah sangat tak boleh bla yer .. hehe * ni sume ape yang ada lam pale.. just write it out .. =)

Pada trensmiter pertama (awal preggy) *ai belasah jek eja.. gaga

Sangat berbeza semasa ngandong skang ngan masa ngandong si apiz 7 tahun lepas...
Ai tak bape banyak alahan. Siyes. Cumanya asik tido! tido! tido! =p
sampai mak ai pun heran... asik tido! jek kejenya... huhhh.. tapi nak uat camner mak : da mata ni takmo bukak.. gagga

Pastu makanan kegemaran ai time preggy apiz adalah megi goreng! air coke! air kopi! harussss ditelan bersama abuk² kopinya.... ahaks.. walhal itu adalah kali pertama meminum kopi. Dan perasa yang wajib ada lam pinggan adelah Kicap..... huhuh =)

Then, ai sangat malas memasak yea.. Bau-bauan ikan dan ayam segala ni takpe...cuma malas nak kedapo...ahaha... Fes time g scan.. sangat teruja oke.. doc said its a boy! .. woooo... sangat bersyukur .. tak kisah baby gurl or boy .. asalkan sihat walafiat......... :))
Encik suami menjaga ai dengan sepenuh jiwa oke. Apa sahaja yang ai minta tok makan, dia akan usahakan.. yang laing penting eskem oreo mcfLurry harosssss ada everyday.. ahaks.. ('',)

* Ai da tak bape nak henggat time ujung² pregnan.. sebab suda 7 tahun berlalu meh.... yang ai taw.. ai tak suke mekap, pakai pun simple gile baban... uhuks .. rupenya ngandong baby boy.. wahahhaa... Pastu time nak bersalin, ai masuk labour room dalam 20 minit.. tak sempat doc mau panggil en.somi ai... baby da kuar... 'suami wan azura!! baby da kuar ni.... mana baju²? ' .. aahha... gile kentang cepat?.... entah.. berkat tak reti dok diam kot.. ('',)

Baby yang ada lam perut ni plak :)

Awal preggy :
asik uweeek² yang trok
tido! tapi ada masa-masanya contoh weken jam 3.. mata cam ada gam :)
bergaya segala... suka bli barang mekap..
tak banyak masalah makan.. sume telan :)

Masuk bulan ke- 3,4,5,6
Tak banyak masalah
Sangat rajin memasak
Tak suke sangat kuar jenjalan..
Suka dok uma

Masuk bulan ke 7 dan 8 skang..
Lagi rajin masak.. cuma larat n tak larat saja
Baru sibuk nak beli barang bb
Kaki krem sokmo.. tapi waktu pagi jers
BB ini rajin berkomunikasi ngan ai.. like tendang² perut
Dia sngat aktif oke!

So.. my suweet darling....mama harap u sihat walafiat like others bb yang lain.. sempurna seperti semua ibu bapa mahukan.. Insya'Allah...
* Jangan tendang mama selalu yea.. sakit peyut mama taw =D


Berat ai :
Before Preggy : 47
Preggy 2,3,4 bulan : 49
Preggy 5 bulan : 50
Preggy 6 bulan : 51.2
Preggy 7 bulan : 53
Preggy 8 bulan : 54.5

ahakssss ♥