FOLLOW ME

July 29, 2010

1 A = 1 Hadiah

Apa makna statement diatas?
Taraaaaa .......
^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^
^^^^^^^^
^^^^^^^
^^^^^^
^^^^^
^^^^
^^^
^^
^
Result exam pertengahan tahun si Apiz - Kudin ♥

KOrang taw kan.. la ni Sains dan Math di ajar dalam Bahasa Inggeris? ai nak ajo kat uma pun bukak kamusss Oke =p
Boleh tahan la..
Cuma yang Agama tu.. mama nak apiz more study hard oke..
Banyak baca buku iqraQ oke sayang?
Yang lain Not Bad. ALhamdullillah. Pandai gak anak ai.. :P

Result kedudukan dalam kelas, no.17 daripada 38 pelajar. Ini bagus.
Sebab apiz duduk dalam kelas kategori A, kelas Bijak. Peratusan pun tinggi. Klu kelas ai dulu, peratus camni, ai no 1 oke.. wakakaka

Ini ulasan cikgu- cikgi.. =p
'Ada harapan cemerlang tuh........ ' Klu cikgu ai dulu. tulis sume OK jo.. gagaga
OK! Ape kaitan gambo² exam bagai nih dengan result exam apiz? Papanya @ En.suami telah berjanji kepada anaknya yang seorang ini (skang ni sorang la kan? =p)
Dialog :-
Papa : kalau apiz dapat 1 A, papa beli apiz hadiah.. * apiz pilih sendiri apiz nak hadiah apa..
Apiz : ye ke pa? .. bestnyaaaa... ok ok.. * ecited giler..
Papa : iye.. apiz buat dulu. Yang awal tahun dulu tu, apiz dapat 4 A, kan papa beli apiz hadiah? tak ingat la tuh.. =p
Apiz : ha'a.. papa beli apiz DVD, kasut, game , ngan baju... Oooo .. pa! kalau ada C macam mana?
Papa : kalau ada C.. apiz kena denda oke? Cabut rumput kat depan uma... =p
Apiz : ok pa.. apiz nak belajar ni. =p
Wahhhhhh....... semangat tros tu si apiz.. tula dier conversation antara anak dan bapak.. 1 kecik 1 besau =p . Ai cuma menyokong, dan ailah juga cikgi apiz kat umah. Ai lah juga yang kena pastikan sume homework apiz siap. Ai sangat penat bila tiba hari selasa.. balik rush, makan copek², then cek homework apiz, pastu rush ke Kl megalanes.. ado liga kan... walopun ai tak main, ai datang saport kawan² ... ngeeeeee
Kita sebagai parents, kena ada sikap tolak ansur ngan anak, bagi dorongan.. jangan manjakan dengan duit semata². Pada ai, nak bagi biar Bersebab. BUkan bagi Buta². Oke apiz.. study hard lagi oke.....
Hadiah yang apiz minta kali ini adolah .....
1 # 3d Puzzle (done)
2 # Kasut sekolah yang baru
3 # Botol air sekolah yang baru
4 # nak pegi Zoo * atoiiiiiiiii, tak larat mak eh nak jalan
5 # DVD 2
6 # Nak makan Kenney Rogers dan Makan seafod kat Bagan Lalang
7 # Baju Baru
Dalam report card 6 A, tapi plus another 1A, rekod keseluruhan terbaik..
A L H A M D U L I L L A H

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design