FOLLOW ME

April 28, 2010

* Luahan hati seorang ibu ****

Aku terbace dalam.............. hati seorang IBU ***...

"Salam ... nape nak merajok² ni?.. mak dan abah tegur sikit pun dah tak boleh ker?. Lebih percayakan cakap orang lain? Lebih sayangkan wife yang dah buat ngko macam²?. Yang dah perbodohkan kau, dah main kayu 3 belakang kau, time ko keje jaga keamanan, tido tak cukup, rehat tak cukup. gaji kau? x wife kau yang pegang. Mak nampak masa kau ajak mak keluar makan masa tuh. Ko minta duit kat x wife kau rm30. rm10 nak beli rokok, ram 20 belanja mak dan abah makan. Sedeynya mak tengok anak mak. Sampai duit pun x wife yang kontrol.

Masa itu, mak tak pk negatif. Mak pk mungkin kau ni boros. So. sebab tulah x wife kau yang pegang duit , bank kad, kredit kad kau sume. Tapi, apabila dah jadi sume² ni, mak nampak, anak mak telah diperbodohkan. Subhanallah, nape la berlaku kat anak lelaki mak yang sorang ni. Kau tak boleh fikir dengan waras ke? yang x wife kau dah mempergunakan kau? Masa kau, idup kau, duit kau, tenaga kau, jiwa kau? .. Bila mak dan abah bagi nasihat, kau tendang mak abah jauh². Kau kawin pun mak, abah dan keluarga tak tahu. Tetiba kami dapat msg 'mak,. ......... dah kawen kat ..........' pilu hati mak abah. Tapi, anak tetap anak. Marah macam mana pun, kau tetap anak mak, darah daging mak.

Mak sedey betul bace sms kau semalam.' mak, nape mak dan abah asik nak cari kesilapan? maafkan ...... , biarlah ..... bawa diri. semua orang tak sukakan .. ' kau katakan kau pembawa masalah. YER. memang dari dahulu ada je masalah yang kau bawa dan timbulkan dalam keluarga. Tapi, mak dan abah bersabar bersabar dan bersabar. Cuba kau pk bagi pihak mak dan abah. Kau nak mak mati cepat ke? ..

Kalau kau sayangkan keluarga ni, pulanglah. Jangan siksa diri tu, Mak dah lama ampunkan anak mak. Walaupun sudut hati kecil mak ni sangat² terguris dengan sikap x wife kau yang mengata mak belakang². Kalau kau nak tengok buktinya? pulanglah. Mak boleh tunjukkan bukti SMS dia. Mak memang bodoh IT, tapi.. mak godeh² hp yang ko bagi kat mak tu.. ada msg kat bahagian SENT dan INBOX yang memang sangat bagus dari seorang menantu mak.. atau senang mak cakap. bekas isteri kesayangan anak mak.

* Mak tak kata mak betul. Tapi, apa yang kau dah buat adalah yang terbaik. Buat apa nak duduk dalam cengkaman orang. Kalau betul dia sayang, dia tak buat anak mak dan family kiter macam tu,.. *

* Sob sob sob....sedey arh (:?

0 comments:

 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design