NUFFNANG

FOLLOW ME

KanaK² & Pemahaman

Friday, April 23, 2010 0 Comments A+ a-

Teringat tentang segmen si kecil dalam siri Macam-Macam, Aznil
Uncle Aznil tanyakan maksud peribahasa dan anak tu kena bagi jawapan.. adui ada masa kena , bile men tembak je jawapan tuh.. kadang² klaka.. hahaha ini antaranya >>


Makan Angin > ‘ orang tu makan angin yang lalu depan muka die’

Langkah kanan > ‘ mak kata jalan dengan kaki kanan dulu, nanti berdosa’

Panjang tangan > ‘ Tangan orang tu panjang ‘ @ ’ tu bukan orang, tu hantu ‘ adehhhhhhh!!!

Alim kucing > ‘ kucing tu nama dia alim’ wakakaka

Buaya darat > ‘ buaya tu tak nak mandi, duduk kat darat je’

Pening lalat > ‘ lalat tu pening’

Kaki bangku > ‘kayu yang tahan kerusi’

Alahai…ada logiknya.adus… nanti aku kembali dengan new update segmen ni, asah minda anak².. hahah