NUFFNANG

FOLLOW ME

3 jam yang SIA -SIA

Friday, April 23, 2010 0 Comments A+ a-

Aduhai…….
nak kata aku pegi klinik kerajaan, aku pegi panel swasta. Menunggu over 3 hrs! gilak! ..
2.30 laki aku amik aku kat uma, aku call klinik staf cakap doc masuk kol 3. OK! aku bajet ngam² kol 3 sampai klinik, klu tak jadi pesakit yang fes pun, aku harap tak der la sampei 10 orang depan aku! .. OK! no aku tadi 97. start num jam 3 ialah no.90. Ok la. 6 orang depan aku.. hmm..
Tunggu punya tunggu, punya tunggu!! now jam 3.35 petang. Laki aku keje ni! .. dah 35 minit duk klinik cam tunggul. Ada budak tu demam panas, dah melalak². kesian aku nengok mak dier sampei dah tatau nak buat ape.. hermmmmm …
Pastu aku dah takleh bla dah.. laki aku asik tengok jam jerk.. sebelum dia marah aku, baik aku pi tanya kaunter. OK!


aku : dik, kol bape doc sampai ni? kata kol 3 ?
staf nurse : jap lagi kak,
aku : u tak kol doc ke? macam g klinik kajaan je ni ..
staf nurse : dah kol kak, petang² ni doc gantian, …..

(ada aku kisah? doc gantian ke hape? klu der kes kecemasan like asthma ke camner?? ) grrrrrr
then tepat jam 4.10 minit petang, satu mamat dengan beg sandang blakang wtith black helmet terus masuk kebilik doc 2 . Aku dah agak! ni mesti doctor…….. hmmm AKHIRNYA!!!!!

sesi menunggu lagi! Again! n Again!!!! ………… then jam 4.30 p.m NO.97 tettttttttt.. sila masuk.. bla bla bla , chot chet,pot pet.. SETTLE! tak sampai 3 minit. Dah la sume benda tanya staf nurse. ttg SCAN prosedur, ttg payment n so ON. BAIK aku jumpa n ask staf nurse…. aparaaaaaaaaaa

KESIMPULANNYA :
aku tak suke menunggu. kalo 1/2 jam leh ampun lagi.. ni 3 jam without NOTHING. aduhai.. ampunz.
n to That Klinik ….perbaiki la disiplin ur partime doc.. ini macam leh jadi LAST i datang KLINIK u. Service bagus DISIPLIN hancus.. i rela g tempat lain…..
:: Mode, letey ::