FOLLOW ME

April 18, 2019

The Kasturi, Cherating_ Awesome Short Vacay

Assalamualaikum !!
Nak share ni haaaaa, boleh ke?
Tak boleh pun i nak share juga, kisahlah pulak kan?
Ok, nak cerita sikit tentang hotel yang kami pergi, First time jejak, Baca review pun membuatkan kami rasa teruja sangat sangat !! Tak puas hati ni, View lagi, cari lagi personal review thru Youtube dan Blogger, Nyata tidak mengecewakan ! 

Ini review dari kami pula. 
Bismillah, semua adalah benar belaka kikiki, aku tipu kau dapat ape? Bukan hotel bayar aku pun suruh buat review helok helok HAaaaaaaa 

Ni dia.. Starting 
Jeng Jeng Jeng !!
THE KASTURI CHERATING, Hotel ini mula dibuka sekitar tahun 2017. 
Sebuah resort yang sangat mementingkan privacy semua pengunjungnya ! Hanya ada 20 buah villa yang dikelilingi hutan. ditemani sang monyet. Kalau nasib kau tak baik, kau tengah mandi monyet skodeng hahaha, aiyook ! 


Otw ke Cherating, Bismillah
Naik New "kuda darat'' kami
Test drive jalan jauh 
HAHAHHAA !! 


Aku  jeheksaited namati,  budak budak belakang da lena. 
Yelah kenit tu ckp da sampai ke da smpai ke?





Kudapan dalam kereta. 
Alasan supaya tak tertidur 
Sudahnya tidur juga semua kecuali Pilot & Co Pilot
HAHAHA
Co Pilot terlebih eksited 
Camner nak citor?


Oii Oii da sampai Oii.. Selepas 4 jam lebih dalam kereta, kematu punggung ahaha
Bangun sengal sengal kaki kihkih
Resort ini tiada reservation kaunter ya.
Bila kau sampai ke pondok pengawal, pengawal akan tahan kau dulu, tanya, kau da booking ke belum? Kalau dah, dia akan tanya nama yang booking, kemudian dia pegi skodeng nombor kereta kau. Bila semua ok, dia kasi kau masuk, suruh kau tuju ke parking, dia kata, nanti dalam 5 min buggy akan datang ambil kau kat kereta. (eksaited Giler !) Baru sampai guard tuhhh, Lepas tu dengar dia cakap walkie Talkie, (ada 4 orang dalam kereta menuju ke parking) wah wah wah, siap buat laporan.
HAHAHAHAHAH



Ini adalah parking untuk pelanggan hotel. 
Berbumbung lagi, tak perlu risau kena hempap pokok ke apa. 
Masa aku booking, aku cari thru Booking.com
Dekat situ ada PERSONAL REQ PARKING, sila masukkan Nombor kereta anda.
Kemudian akan dapat emel lanjutan dari The Kasturi Cust Service, yang semua permintaan anda diluluskan.


HERE WE COME THE KASTURI ♥



Dari tempat kita daftar masuk 


Air laut membiru, Subhanallah, Cantik sangat !!


Acah Acah pelancong kau kan 


Menikmati welcoming drink, ala ala datin HAHA


Ok cerita, masa buggy ambil kami, ingatkan dia bawa pergi kaunter pendaftaran, aku da siap siap screenshoot detail booking, nombor booking semua lah. 
Sekali sampai sana, staf (dalam gambar) - dia juga yang ambil kami di parking naik buggy. 
Staf dalam gambar ni suruh kami duduk mana mana sofa kami nak, kemudian datang satu staf comel² bawa 4 gelas air untuk bagi aku, my sons dan husband.m
Fuhh sejuk gila tekak. Layanan depa FIRST CLASS. Sangat tak lokek dengan senyuman. Staf datang pada kita bawa fail booking, bawa mesin  kredit card wireless. Semua sain disitu ( dalam pic) tak payah kau pergi beratur mana mana yaaa.. Kalau kau berjalan pergi tepi laut pun dia follow gaknyer HAHA !
Ok untuk makluman, DEPOSIT RM400 VIA kredit kad ya. NO CASH, dia akan caj terus kad kredit kau tu, nanti lepas 4 hari sesudah kita check out, tidak ada sebarang kerosakan atau kehilangan barang,  pihak resort akan refund semula deposit anda. 

Tengok laut cantik, dah teruja gila dahhh akuuuuu !! Hewwwww !
Ok noted that yang Villa aku pilih tu hanya untuk 2 orang, walhal VILLA besar gila. Sesuai sangat la untuk orang honeymoon. HEHE ! Sebab aku bawa si bujang tu, so aku kena tambah by cash RM157 lagi, kos untuk Hafiz termasuk breakfast ya. Harga Villa aku bayar sekitar 900+15+ = 1 K PLUS PLUS juga. Termasuk breakfast 3 orang. 

Tada... VILLA KAMI 


Sangat sangat cantik, Berbaloi rasa jalan jauh sampai tempat PRIVACY ni 


Budak ni tak sabar terjun POOL sebenarnya, tapi kena paksa dengan aku dulu la bergambar sana sini HAHA 




Bathroom besar 


View depan VILLA
ni yang BUAT sangat teruja 


Dilengkapi CCTV, boleh tengok dulu siapa yang datang, staf ke orang asing ke monyet ke Ahaks ! 


Ada Bathup

Berendam laut
Berendam Pool
Sini pulak 


Kelengkapan seterika 


Kelengkapan kalau kau nak berpiknik tepi laut
Siap ada bakul mengkuang dengan payung ahaha !
Curlassssss
Yang best ada small fire extigusher tu,
jarang jarang nampak di Resort / hotel lain.


Ada hot choclate and coffee maker, bukan kettle tau, kettle ada coffee maker ada
Aku yang tatau guna so selamat la kau kat situkk 


View pagi ni sebenarnyam redup dan cantik, tenang jiwa 


Laluan ke VILLA. Berdebar jap HAHAH


View dari atas katil.
Nampak laut dan Pool 
Boleh tengok anak anak mandi dari jauh 


Villa kami view dari laut - 


Bahagian depan Villa
Acah acah mat salleh sangat kau kan 
Lepas berendam Pool, keringkan badan, baring je kat kerusi tu ha, aku sampai lena lena whahaha


Ni view dari tandas
Seram tak? 
Hehehe 
Sambil kau membuang, silalah menikmati keindahan alam
Nasib baik takde monyet skodeng aku 


Tepi Villa kau.
Ada ikan tau dalam tu 


Kelengkapan, takdela renyuk segala 


Queen Bed
4 bantal 


View dari Katil 


Mini Freezer  


Bawah tu kira ruang tamu, ada sofa bed untuk 2 orang, ada meja bulat yang diletakkan buah buahan seperti pisang, oren, apple dan buah mata kucing, habis licin.


Tadaaaa laluan ke VILLA kami.
Villa kami no 9 
Menurut kata staf, Villa no 8 & 9 adalah yang paling terpencil dan privasi 

LAUT PULAK !!


Nak kelaut tak susah dan tak jauh, dari Villa kami, terus ada pintu belakang untuk kelaut, 2 minit jejak pantai dah. 
Dari Pantai nampak Villa kita. 
Sebelum masuk Villa, tepi pintu tu ada shower dan paip untuk bersihkan badan, janganlah berpasir pasir tu terus terjun pool kan. Jaga adab sket jangan macam sakai. hahah



Menurut staf, pantai area The Ksturi ni adalah private sea. Sebab tu dia letakkan batu batu itu. Sepanjang deretan The Kasturi, Agak bijak pengurusan ini, sebab boleh mandi laut jika air pasang, tak perlu risau hanyut ke apa, sebab ada batu batu laut yang menghadang. Kalau kita yang dah dewasa nak mandi laut, kenalah turun dri batu tu dan terjun ya ! Tapi air paras pinggang dah tu bila air pasang,. agak ok bagi aku yang takut air pasang, ombak kuat HAHAHAHAH



kemain 


Fotog mama 


Nota kaki 


Depa main air, aku main pasir

Duduk atas batu 


Cantik sungguh. Kalau kat Bagan Lalang atau PD tak dapat tgk air sejernih ini. 


Tapak kaki Azula



Dah penat berendam setengah hari, kelaparan semua, nak keluar pun dah malas, Resort cantik, serius rasa malas keluar HAHAHA ! Kita order dine in jer
Total semua Dine in RM170. 
Sebab gatal gatal order Udang Galah Bakar tu.
Heheh

Food dia bagi aku sedap kena dengan harga 


Ni Ha Udang Galah tu. 


Menu dinner dine in kami 


Tomyam Seafood dia KAwwwwwww


Nasi Goreng Kampung 

BREAKFAST AT THE KASTURI 




Banyak pilihan, cuma tak sempat aku snap semua. Kebulur da masing masing hhaha
special req boleh minta je dari staf, dia akan hantarkan. Woweh 


Pagi tu, selepas sarapan, kami singgah ke laut selfie wefie. Air surut. Cuaca agak terik, tak larat duduk pantai lama lama cepat cepat balik Villa tukar baju terjun pool HAHAHA
Pool dia besar tau, mandi 4 orang masih ada space untuk terjun tiruk. Lagi besar dari Pool Garden Villa Grand Lexis, Lexis Hibiscus juga tak besar pool nye. Muat untuk dua orang saja. 

Kali ini kami 4-4 terjun pool HAHAHA
Lumba tahan nafas la, berendam la, belajar apung diri la mcm mcm, 
BEST ! 

Ngam jam 12 aku call '0' untuk buggy pick up kami semua
5 minit buggy sampai. 


Urusan check out semua dibuat diatas buggy,
Pembayaran, pemulangan kad Villa semua dibuat atas buggy, sign itu ini serahan resit semua dibuat atas buggy. Siap bawa wireless kredit kad again, and petty cash. 

Sungguhla teratur, dan tidak sedikit pun menyusahkan pengunjung


Dalam kereta, panaskan enjin kereta Sebelum bertolak balik

Alhamdullillah percutian yang sangat mengujakan. 
Insha'ALLAH akan datang lagi
Kumpul duit
Nak sedap enjoy kena sediakan kurang kurang RM1500.00

Duit kita, kita yang uruskan

Thank You The Kasturi, Servis sangat terbaik !!
10 bintang kakak bagi awaaaaaaaaa

Dari mula urusan booking, special parking requested, order dine in, Room cleaning , Pool cantik, View bersih dan indah !

Terbaik, Syukur, Thanks Husband  ♥             















 

Lurveelivestory ♥ Template by Ipietoon Cute Blog Design