FOLLOW ME

September 6, 2017

Kau Respect aku, Aku respect Kau - Simple

This Pak Arobb ...sungguh biadap.
Call kol 3 aku cakap bos aku meeting.
Tinggalkan fone number. Aku akan minta bos aku call ASAP.

Dia datang opis jam 4.58 petang.
Bos aku tak abis meeting lagi dan x balik pejabat lagi.

Dia datang cakap hey! Yesss i cakap dgn u tadi kan? Aku kata yes. My boss.belum balik pejabat lagi. Meeting.

Dia kata dah agak! Tinggal.fone number mmg takkan call punyalah ( JABATAN KERAJAAN SEMUA SAMA KATANYA) πŸ˜€πŸ‘ΏπŸ˜‘πŸ˜‘ Aku cakap dia. Mana sama. 
Dia kata ye! Belas tahun berurusan dgn jabatan kerajaan memang macamni. 
Aku cakap balik, ok fine kalau semua org kerajaan sama, so its mean ORANG ARAB JUGA SEMUA SAMA MACAM NI... BIADAP. kan?? Dia kata hey, mana sama.
Aku kata sama lah. Sama macam u samakan org kerajaan. Takde beza kan?

Dia diam.

Aku malas layan kau.
Kau yg last min submit paper.
Orang lain boleh kau nak biadap ngan aku sorry. Aku melawan.

Suka suka kau je. πŸ™„πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜ (Mentang3 kau fasih Malay, suka suka bahasakan org) KoajaQ.

Kalau datang opis aku, nak marah keje slow ke ape, or asik takde opis ke ape..  ikut kau lah.. tapi kalau dah menyamakan semua manusia tu sama - tu BIADAP. Bila kena kat batang idung kau, reti plak nak sentap bagai, kata  tak sama, kau sama kan orang takpe plak? Kau Tuhan? boleh baca sikap dan hati orang? gilerrrrrr................................

Kau perlukan servis orang, minta baik baiklah. Cakap dah la biadap. Lagi nak suruh orang tolong. Kalau aku tak wat keje, takde keje aku dok pikap telefon bos dari pagi bawa ke petang. Biar je fone tu memekak. Ade faham?

Bikin Panas la ni orang !! 

September 5, 2017

11


Ada ape dengan SEBELAS?
Ape yang PENTING dan TERBAIKNYA sebelas ni?
Kenapa SEBELAS bukan sepuluh, dua belas atau sembilan belas?
Kenapa?

Sebab________________________________________________________
Kami MEMAHAMI antara satu sama lain EVENTHO pernah SELISIH FAHAM, pernah juga BERGADO GADO MANJA Saling kutuk mengutuk dan penting 1 MALAYSIA hahahaha :D 
Ada Melayu & India. (Cina takde lagi so far, but sorang tu tercampak jauh duk Ausie so aku anggap dia Mat Saleh Celup kakakaka..

BEST ke 11 orang ni? ________________________ 
BEST sebab tak pernah toucing macing ni. Semua gamble. Sekali sorang kena serang, akan ada backup dari salah seorang dari kami. 


KEWUJUDAN KAMI? _______________________
"hasil dari KES KES kena KELEPET. "

_________________________________Fariq & Liyana - 

Sepasang suami isteri yang berniaga kain. Saudagar kain la kiranya ni.. ya saudagar kain ya, bukan unta. Kalau Unta kaya dahhhhhh hahahaha !! Macam mana kenal Fariq ni. Zaman Zaman Penipuan EIG tak silap aku, terus bersambung dengan kes penipuan AM (AmiGAT) terus sampai sekarang dia follow la hakak dia yang tak bape nak reti berbusiness maya ni kan.... Aku wujudkan satu grop wasap konon nak smpaikan info tentang PPP AmiGAT ni, sekali terus terus kena kelepet, eh tak sedar sedar kau kan? Tapi kesian lagi kat Fariq ni, sebab muda muda lagi dan kena kelepet dengan kes Emas sondol menyondol dekat 300k ( pengsan aku dgr) So, kami takkan pernah mengalah nak join nak tau nak ubah diri nak bayar hutang. Ape plan pun kami cuba ambil tahu dan ambil bahagian, mana lah kami tahu kena KELEPET? kalau da tahu takde la join hahahhahahahaha
takpe diknon, ni semua pengajaran !! =) Liyana, Wifey Fariq ni.. sweet tapi agak garang ni, hhaha pernah jumpa 4 mata dan lepak sesama kat karoke. Sudap suara depa dua ni, aku nyanyi je hujan. Malas laaaaaaaaa ajak karok !! huh. Fariq ni jugalah my PA dalam projek D' yang kami join. itupun tak dihargai, aku kena kick dengan dia sekali kena tendang tatau ape salah kan? yang salahnya tu yang merempan cam ape tetibe piyed non stop kekdahnya, Takpe, rezeki besar nak datang !! Husb and wifey ni dah ada 2 anak, dedua gegel, momel² je kecik kecik dan main ngan kain hahahha jadi model mak pak kan? Dengan apak apak sekali pakai baju pink kaler kaler gituhhhhhhhh 

 - SHA_________________

Aku panggil dia SHA the Taiko. hahaha ya ampun...... SEBAB? _____________ sebab dia ni nampak lembut tapi TEGAS, GARANG pun ye. GILE tu lebih ! Time tak centre tu GELAK SESAJA hahahhahhhahha ! trademark dia, sekali keluarkan !!! ( Tanda seru tu, mohon la gerun eh...) aku siap bayangkan hahah betapa seriusnya dia jawab atau bertanya ( sampai tahap tu lahhhhhhhh) hahah. Dia kalau nak marah, dia marah je.. kisahla plak kan... hahahhahahaha... Bout TYPO tu aku rasa dia CHAMPION lagi masa ni bahahhahaha ... malam yang typo gila babun tu tergelak gelak aku mcm orang kena sawan. Punca btolla...... Dia ni kawan kepada Liyana, terjebak dengan D sebab Liyana bawak , tapi bukan sembarangan orang ni, nak masuk pape dia wat 'homework' dulu ,check sana check sini, pastikan itu dan ini, so skang dia jadi Pakar Rujuk Team 11 E' hahahha and sh'es the mastermind membongkar dan akan membongkar ape yang si 'mangkuk penipu tu tipu kami...' dia ni la punca si mangkuk tu bengang and naik angin hahahhaha tanya sikit jawab emo.. tah pape. Papepun, Thanks sebab 'mulakan semua dan kita bakal akhirinya dengan baik, Insha'ALLAH.... Supermomy ni ada seorang husb dan dua anak sepasang ok laki dan popuan super fotogenik aku naik geram tengok !! ♥ kiss sket kat depa !! 

___________________________KECIK

Ni budak memang kecik. Aku dah jumpa dia 3 kali tak silap. hahahah Kecik dan JARANG JARANG nak marah, sekali marah PEDAS MELAHAR kata orang, boleh bisu terus orang tu hahaha ! Dia ni GILER. Sangat GILER dan YES PEMALU. Uwerkkkkkkkkkkk... mula mula je malu lepas tu harem nak malu ahhaha ! Cemana kenal? Since projek EIG, dia ni kira orang penting kepada Fa, Orang kanan.. heheheh so aku plak orang kanan AT. Bila EIG ada masalah, orang mula ambush EIG team, aku ni kira mcm ADMIN team EIG, pape aku jawab, aku backup. Tu lah padahnya BILA kita terlalu BAIK kan? So bila da kena tipu, aku dengan kecik jadi baik, konon KAMI nak INSAF la, dia ni panggil den KAK JULA. hahahhaha lepas tu kami TERJEBAK dengan PPP hahahhahahah Kecik je banyak tau hal aku yang kena fitnah bagai, dia laa banyak bagi support kat aku niiiiiiiiii Thax. Uhuk ! sampai sekarang kan still MENGGILA ♥ 

DIDI___________________

Aku tak banyak tahu tentang DD, Aku kenal dia melalui kecik, dia ni baik dan kata kata dia TU AGAK BEDAS SAMBAL BELACAN CILI API kalau dia MARAH, nak Maki orang selamber badak dia je. Ade dia kesah? heheh Kitorang jadi rapat pun sebab kes PPP tu hahahhahaha Geng kelepet la katakan.................. !! ahhhhh menci aku nak ingat sal PPP tu sakit hati mak nak. ;p Now DD stay Ausie, hahah dia ni la aku kata MatSalehCelup, since takde bangsa Cina lam grop 11e' nih. ;p DD yang aku kenal sebenarnya soft Spoken. ;) Jangan bagi dia naik angin, lebih dari orang gila nanti kau yang tak larat nak handle hahhahaha Papepun babe, tunggu kedatangan kami ke Ausie oke? And kau please dengar cakap Dr and cepat baik, eventho kita ni bukan family tapi da macam family sebenarnya, semua masalah kau cerita yelah takde port nak ngadu.. cuma kalau jawapan sengal kami kua, ko jangan angin lak tu time mereng is standart merapu ! oiiiiiiiiii jaga diri hahahah BTW, suara DD sedappppppppppp oiiiiiiii bila karok hahahahhahahahaha !! Dia ni tak pemalu langsung, aku yang jadi makin tak malu jumpa depa ni hahhahhaa ! * RINDU 

__________________________SENSEI _ REZA

Hahahhaha ni satu abang yang SENGAL aka SUAMI sementara. Suka sangat dia status ni, suka sangat mengusik ahli Js__ ans aku tu hahhaha Tak abis abis ngan 'awek sementara ' dia Maya tu... Well my abang yang GILER Dan paling VETEREN dalam team 11e' . Kira mcm pakar rujuk grop la, boleh tahan COOL  and selalu TERLEPAS ketapi hahahahha malas nak explain kahkahah... Ni pun kenal zaman kena kelepet ngan EIG, sekali mak adik abah aku semua kenal dia. LOL. kahkah Pemain Boling mcm aku jugak !! tak abis abis bowl, sebab tu selalu tertinggal info.. hikhik. Pasal abg tak banyak nak story sebab abg tak bape nak giler....... suam suam maklumlah org paling veteren kena la behave depan adik adik kan ? hahahahah !! dah jumpa dia juga sal invest 'yang bukan kelepet. aku lupa namanya ape.. hakhakhak...........................


THINA______________________

Ya ini la dia satu satunya geng dalam 11e, yang bukan Melayu, He's India guy, SANGAT cool, tak pernah marah marah pun. Aku kenal and jadi fren pun sebab kes PPP tu... smpai sekarang sebenarnya masih FOBIA kan? Tapi DEGIL kita kita ni, TETAP nak cuba, tapi yang BESTnya, MR Thina ni suka siasat dan dengar juga baca news news luar negara. So dia akan mula bertanya, dan paling best sekali adalah dia takkan tanya dalam GROP demi mejaga airmuka seseorang, suka PM tepi tepi je.. moga kita suksesssssssssssss. BERKAT SABAR

____________TOK HASAN 

Kaki Buli !! suka buli, suka jawab lain ... orang tanya lain dia jawab lain, orang fikir lain dia jawab dan fikir lain, paling GILER hahhahahahahh dan paling SENGAL dan paling LAST dapat PAYMENT sebab kaki buli !!! Seorang yang tak banyak cakap sebenarnya tpi SEKALI dia ONLINE tu kau get ready yeh, and dilarang TYPO sebab akan jadi BAHAN. Pedas gak mulut dia ni, kalau bertekak ngan MIR tu best kahkah, apepun TOK, TOK tetap LAST don't WORRY hahhahahahaha !!!

FIR___________________

Aku kenal FIR juga thru EIG, haishhhhhhhhh ramai musuh dan banyak dapat kawan since EIG, lepas tu, FIR ni follow aku BV pun jahanam hahaha sorry FIR........ lepas tu PPP smpaila sekarang, very COOL man, kaki GOLFY mcm orang ado ado kekdahnyeeeeeeee. tak penah jumpa, tpi sure kalau jumpa dia ni kategori GILER jugak mcm si kecik tuhhhhhhh.... Tak pernah nak serik, sentiasa follow rapat. Dalam grop COOL je, kalau time aku dengan Sha jadi makcik bawang dia cool je marah pun macam tak marah. beruntung bini kau nanti fir hahhahhahahahh

_______________________ZAID

Pun Aku kenal time EIG , PPP dan sebagainya. hahahaha dia ni cool fren, baik hati sebenarnya, Dia pernah ditimpa masalah peribadi yang mana anaknya sakit dan perlu perhatian RAPI, and then .... dia juga salah seorang kami punya 'mata man' projek D ni jalan, sebab boleh kata dia ni orang penting jugaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Ok beb,.. semoga semua selesai dengan baik dan niat niat kita nak membantu orang termakbul.

ALLAHUMMA AAMIIN.


Nilah KAMI 11 orang.. yang ke 11 tu AKULAH yang sengal, yang GILER, yang tah pape. kadang sentap, Kadang Wat derk, kadang membabi buta TU AKU lah sebab aku ni MANUSIA kadang tak terlepas buat salah............


Semoga apa yang kami HAJATI termakbul dan Terlaksana HENDAKNYA dengan IZIN ALLAH 



Jika ITU REZEKI ku

Ya Allah Ya Tuhanku,

Jika benar itu 'REZEKI" yang telah KAU TETAPKAN aku redha, aku bersyukur
Alhamdullillah.

Dapat menebus semua kegagalan dari 2013  sehinnga kini. 
NIATKU terlalu banyak nak aku langsaikan nak aku tunaikan. Insha'ALLAH.

Permudahkanlah semuanya Ya ALLAH Ya Rahman Ya Rahim.

Duk Diam Diam dan Perhati - ♥
 

. Template by Ipietoon Cute Blog Design